STROKOVNA LITERATURA

Omega-3 in rak prostate

V medijih smo zasledili kar nekaj objav o povezavi raka prostate z jemanjem dodatkov, ki vsebujejo Omega-3. Objave so izšle na podlagi spodnjega članka.

Plasma Phospholipid Fatty Acids and Prostate Cancer Risk in the SELECT Trial, Theodore M. Brasky, Amy K. Darke, Xiaoling Song, Catherine M. Tangen, Phyllis J. Goodman, Ian M. Thompson, Frank L. Meyskens Jr, Gary E. Goodman, Lori M. Minasian, Howard L. Parnes, Eric A. Klein, Alan R. Kristal

Spodaj lahko preberete oceno tega članka z mnenji vodilnih mednarodnih strokovnjakov, v članku objavljenem v reviji »Pharmacy & Therapeutics«, septembra 2013.

Walter Alexander ponuja podroben pregled rezultatov raziskav, ki jih je objavil Brasky in razmišljanja vodilnih znanstvenikov na tem področju: William Harris (profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Južni Dakoti), Richard Deckelbaum (direktor Inštituta za prehrano na Univerzi Columbia v New Yorku) in Elliot A. Brinton (profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Utahu), z razlogi v prid omega-3.

Prostate Cancer Risk And Omega-3 Fatty Acid Intake From Fish Oil, A Closer Look at Media Messages Versus Research Findings, Walter Alexander